Denne Zinfandel er dyrket på vingården, El Escondido, i Tecate-provinsen. Vinen har lagret 6 mdr. på fade og derefter 6 mdr. på flaske. Lagringen er på gamle fade for at bevare Zinfandelens frugtige karakter, der netop er denne druens charme og appel. Herved får vinen sin nødvendige iltning (micro-oxidation) uden at aromaer og smage fra de nye fade vil dominere. Som Camilo selv siger: ”Hvis du tilføjer karakteren fra fadet, mister du frugten. Og mister du frugten, så mister du samtidig Zinfandels karakter. Det er som en mand uden et efternavn!”
Vidunderlig mørk og violet farve. Storduftende af sødmefulde frugter, ristede krydderier og lidt lædertoner. Smagen er ligeledes lang og fyldig, med tydelige tanker mod mexicansk sol og varme. Der er både mørke blommer, svesker, rosiner og chokolade som alt sammen slutter i en meget blød og rund eftersmag.
Denne Zinfandel er perfekt som grillvin, til vildt eller pastaretter med sødmefuld sauce. Den klarer også gerne de krydrede gryderetter samt kraftige oste. Bør nydes ved 15-16° C.
Om L.A. Cetto
Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i hele 300 år mellem 1521-1821.
Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja California, i forlængelse af det amerikanske Californien. Baja California, som området retmæssigt hedder, står for ca. 80-90% af vinproduktionen i Mexico.
Her i Baja Califorinia ligger da også vinhuset L.A. Cetto, der er landets ubestridte foregangsfirma i udviklingen af mexicansk vin. Firmaet blev etableret i 1928 af den italienske immigrant, Don Angelo Cetto, der medbragte sin vinviden og kunnen fra Trentino i Italien. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent. Mexico er ikke en stor nation af vindrikkere. Der bliver kun drukket 1,5 ltr. vin om året (Danmark / 12 ltr. om året (2012)). Til gengæld er Mexico verdens mest Coca Cola-drikkende nation med 225 liter pr. person om året!!! Mon den statistik hænger sammen med, at nationen samtidig er i en kedelig Top10 over de mest overvægtige folkefærd i verden? Landet har været udsat for, hvad man i disse statistikker kalder; ”Coca Colanization”.