Château Leydet Valentin (Øko)

Land: Frankrig
Region:St. Emilion og Pomerol
Druer: 75% Merlot, 25% Cabernet Franc
Serveres ved: 17-19 °C
Alkohol: 13,5 %
Volume: 75 cl.

Mindste salg til forsendelse er 6 flasker, gerne assorteret.

295,00 kr. inkl. moms
275,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 265,00 kr.

Om Vinen

Forførende dufte af mælk chokolade, varm jord, krydrede mørke bær. Udstiller røde og sorte bær smag, fin mineralitet på ganen... Viser et behageligt strejf af tobak på finish.
91Pts SWJ – J. Dawson

Produktbeskrivelse

Frédéric Leydet er ejeren af denne familiegård, som dækker over 2 appellationer: St. Emilion og Pomerol og som ligger side om side med Cheval-Blanc.

Château Leydet Valentin har 8.9 ha opdyrkede marker og jorden  blev købt af Frederic’s familie for flere generationer siden. Gården har altid været drevet af kvinderne i familien indtil Frederic’s far, Bernard Leydet, overtog driften i 1962. Dengang ejede familien kun få hektar, men frem til sin død i 2005, arbejdede Bernard på at forbedre både jorden og vinene.

Frederic er opvokset på gården og efter sin uddannelse som ønolog i 1996, begyndte han at være med i selve produktionen og driften. Han er nu eneejer af hele produktionen og har i de seneste næsten 20 år arbejdet videre på den succes, som blev grundlagt af hans far. Det var dog en kamp for Frederic at overbevise faren om, at markerne skulle passes “i hånden” –  men siden 2001 har der udelukkende været høstet manuelt.