Cognac Gilles Brisson VSOP Grande Champagne 1er Cru, 40%

Cognac, VSOP, Grande Champagne, Gilles Brisson
Land: Frankrig
Region: Grand Champagne, Cognac Midt-Vest Frankrig
Alkohol: 40 %
Volume: 70 cl.
Område: Grand Champagne, Cognac Region: Midt-Vest Frankrig Land: Frankrig Producent: Gilles Brisson
299,00 kr. inkl. moms

 

Cognac Gilles Brisson 1er CRU cognac Grande champagne VSOP

A (94-97 point)

 

"Velintegrerede trænoter, der supplerer vinagtige egenskaber og velmodnet frugtnoter (tænk sultanas og figner). Kroppen er forførende og Dusky med noter af sherry, tørrede kirsebær, appelsin skræl, og rigelig ingefær. På finish, en blid kaffe karakter kommer i forgrunden, dvælende sammen med et supplement af tørrede citrus. Dejlig balance, og en fremragende værdi. "

 

Den fantastiske smag og kvalitet på Gilles Brisson Cognac kommer af mange forskellige årsager: Et ”must” for spiritus er, at den er lavet i respekt for traditioner og takket være mere end et århundrede af knowhow, erhvervet og overleveret generation efter generation, lever Gilles Brisson op til disse krav.

Midt oktober høstes og så forestår en skarpt overvåget destillation fra 15. oktober til 15. januar for kun at beholde ”Coeur de Chauffe”. Derefter lagring i Brisson’s kælder, længere end loven foreskriver.

100% Eaux-de-Vies fra familiens vinmark i Grande Champagne appellationen. Ikke en dråbe kommer udefra. Denne eksklusive oprindelse giver Gilles Brisson Cognac den præstigefyldte og sjældne Grande Champagne Appellation – 1er Cru de Cognac –  klassifikation. Denne klassifikation er den højeste i Cognac.

Balanceret krop, rig bouquet, noter af vanilje som allerede giver elegance og duft af en stor cognac, som en perfekt avec.

Lovmæssigt krav til lagring  af cognac: VS 2 år, VSOP 4 år, XO 7 år .

Lagrings tid hos Cognac Gilles Brisson:

VS – minimum 3-4 år

VSOP – minimum 6 år

NAPOLEON – minimum 14 år

XO – minimum 20 år

EXCELLENCE – minimum 30 år