Diplomatico, Single Vintage 2007

Diplomatico, Single Vintage
Land: Venezuela
Alkohol: 43 %
Volume: 70 cl.
885,00 kr. inkl. moms

HISTORIE

Diplomático producers på DUSA-destilleriet, der ligger ved foden af Andesbjergene I Venezuela. Destilleriet blev etableret i 1959, da venezuelanske producenter og distributører gik sammen og stiftede Licorerias Undidas S.A (LUSA) i samarbejde med canadiske Seagram. De skulle forsyne det lokale marked med whisky, vodka, gin, likør og altså rom.

I 2002 blev LUSA sat til salg – herunder Diplomático, der dengang kun blev solgt lokalt. En række lokale forretningsfolk og romelskere vidste, at resten af verden ville elske Diplomático ligeså højt, som man gjorde i Venezuela. De købte destilleriet, der nu fik navnet Destilleías Unidas S.A. (DUSA) . Diplomático har siden gået sejrsgang over hele verden og sælges i dag i mere end 95 lande. Den har “Ron de Venezuela” DOC (beskyttet oprindelsesbetegnelse) og deres rom er anerkendte som nogle af verdens fineste.

Diplomáticos identitet er smedet sammen af en forpligtelse til at sikre kvalitet og til at lægge passion og hjerteblod i at lave rom. Udoverover kvalitet værdsætter de også autensitet i deres produktion af den fineste rom. De passer på de lokale samfund og deres ansatte og beskytter miljø med deres bæredygtige produktionsmetoder.

 

Uddybelse af indholdet i Diplomáticos Single Vintage 2007

  • Den anvendte råvarer er Diplomáticos egne sukkerrør, som omdannes til en sukkersirup.
  • Destillationsmetoden der anvendes, er udelukkende den traditionelle Pot Still.
  • Fadene der anvendes er American white oak efterfulgt af et år i Ex-Olorosso Sherry Casks
  • Rommen lagres i 12 år plus et års lagring der giver den sidste finish.
  • Blend profilen er 100% ”heavy rum” fra Pot Stills.

 

Smagsprofilen på Diplomático Single Vintage 2007

Med en lys mørk ravfarve åbner 2007 Single Vintage med harmoniske noter af modne røde frugter ledsaget af aromaer af vanilje, krydderier og chokolade, der giver en delikat og subtil aromatisk balance“, forklarer Maestro Ronero, Nelson Hernandez.

Søde noter af moden frugt, træ, chokolade og kaffe opfattes i ganen og tilføjer en sammensat rundhed og glathed, der fører til en langvarig og fløjlsagtig finish“.

Single Vintage-udgaverne udgives ikke hvert år, men kun når Diplomáticos Maestros Roneros mener, at de har fundet fade, der er værdige til en sådan udgivelse – en rom med ultimativt hjerte og personlighed.

 

Sådan adskiller 2007 sig fra de andre årgange

Selvom dette blend ligner de andre årgange, adskiller hver udgivelse sig subtilt fra år til år. Gennem de forskellige årgange kan vi opfatte, hvordan ånden udvikler sig hvert år med hensyn til væskens vekselvirkning med de forskellige miljøforhold. Single Vintage 2007 er rundere og glattere end forgængeren. Smageprofilen bygger på Diplomáticos stil for at levere en raffineret og elegant blanding, der vil glæde både romentusiaster og romkendere.

 

Vores anbefaling til servering af Single Vintage 2007

Vi anbefaler at servere Diplomático Single Vintage som en ”sipping rom”, eftersom den har så meget at byde på i sig selv.