Monte Da Casta

Land: Portugal
Druer: 50% Touriga Nacional og 50% Castelão
Serveres ved: 18 °C
Alkohol: 14,5 %
Volume: 75 cl.

Mindste net salg 6 flasker, gerne assorteret.

72,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 68,00 kr.

Monte da Casta er blandet af to druesorter 50% Touriga Nacional og 50% Castelão. Druerne udblødes herefter starter gæringen i rustfrie ståltanke ved 24 grader. Efter endt gæring lagrer den i 6 mdr. på amerikanske og franske egetræsfade før aftapning.
Vinen er et strålende eksempel på, at Portugal er andet end fremragende Portvin og Madeira. Rubinrød farve i glasset og med en duft, der domineres af røde frugter og noter af vanilje. Smagen er saftig med friske røde bær og medium krydret. Selv om vinen har et godt bid, så er eftersmagen både harmonisk og blød. En rigtig flot vin til prisen.

 

Om producenten

 

I det midt-vestlige Portugal kun små 50 km nordøst for Lissabon ligger familiefirmaet, Lagoalva, der går helt tilbage til 1834. Lagoalva er på mange måder en klassisk portugisisk herregård, hvor man ud over vindyrkning også har klassisk portugisisk landbrug med dyrkning af oliven, majs, ærter, bønner, byg, lucerne osv. Derudover har de et stort opdræt af kvæg, får, geder og ikke mindst de berømte Lusitano-heste, som bl.a. bliver brugt til dressur og tyrefægtning. Skovbruget fylder også en del i området med store arealer af korkege, valnødde-, fyrre- og eukalyptustræer.